Gehaakte vaas


Deze stoere vaas is gemaakt van hoooked zpagetti. Dit geweldige spul is gemaakt van restmateriaal uit de kledingindustrie. De collectie verandert voortdurend al naar gelang de trendkleuren van het seizoen.

Zo maak je hem:

Koop een glazen vaas. Hoe simpeler de vorm, hoe makkelijker te maken. Je hebt 1 bol zpagetti nodig en haaknaald nr. 12.

Haak een ketting van lossen die om de onderkant van de vaas past en sluit deze tot een ring. Liever te strak dan te los, zodat de hoes goed blijft zitten. Haak allemaal toeren van vasten, je haakt in het rond, en sluit elke toer met een halve vaste. Bij een vaas die naar boven toe wijder wordt meerder je in elke toer 1 steek. Bij een vaas die naar boven toe smaller wordt minder je 1 steek per toer. Pas tijdens het haken regelmatig of de maat goed is. Zo niet, uithalen en opnieuw beginnen! (heb ik voor deze vaas 1 keer moeten doen). Haak door tot de hoogte van de vaas. Je kunt ervoor kiezen om het bovenste randje van het glas uit te laten steken (vind ik zelf erg mooi).

Veel plezier!

10 opmerkingen:

 1. Essie's hndcraft cuteness blog12 februari 2010 om 23:04

  Hi, vandaag heb ik mijn bestelling Zpagetti ontvangen en ik ben meteen met jouw patroon aan de slag gegaan. Mijn vaas is olijf kleurig geworden en ik haak er nog een bloempot omhulsel bij. Bedankt!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O wat leuk zeg! Ik ben heel benieuwd naar het resultaat. Misschien ook leuk om de foto's toe te voegen aan de BlendingBlue fotopool van Flickr... :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een superleuke blog. waarom heb ik die nog niet eerder ontdekt... :) ik had laatst zelf zulke katoen-wol gemaakt van een oude tshirt, dit is daar een perfect projectje voor! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. I agree, I love that you can see the vase peaking over the top of the crochet cover! Great project as always!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Essie's hndcraft cuteness blog3 april 2010 om 08:26

  Hi Lisette,

  Hierbij de link naar de vaas die ik gehaakt heb aan de hand van jou patroon: http://www.flickr.com/photos/31314887@N05/4484740803/

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi! Bedankt voor het plaatsen van de foto op mijn blog. Als je weer eens iets wilt plaatsen, het kan vanaf nu elke zaterdag. Je bent van harte welkom!

  Groetjes,
  Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Maar haak je dan helemaal rond of moet het nog met de hand vastgezet worden?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je sluit elke toer, dus je haakt inderdaad rond.

   Verwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.