Gratis patroon: Rechthoekig granny square plaid


In dit patroon leg ik uit hoe je begint om een plaid rechthoekig te maken. De rest van het kleed is gehaakt als een normale granny square.

DOWNLAOD

Veel haakplezier!

This giant granny square plaid is about 100x120 cm big and it's rectangle in stead of square. I made this throw for - and on the road in - our vintage VW bus. When I got the change I bought skeins of cotton in the places we stayed on vacation. So this throw is made with all kinds of found skeins, without considering to much about colour combinations or desired size. I just stopped crocheting when I thought the blanket was big enough. In this pattern I let you see how you make such a rectangular throw.

Boekentips:

13 opmerkingen:

 1. Geweldig mooi vind ik je gehaakte plaid. Ik kan niet haken, maar ooit hoop ik ook nog eens zoiets te maken. Ben je er lang aan bezig geweest ? En is het moeilijk ?

  gr. Annet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Zo'n plaid haken is niet moeilijk, een granny square kleed is perfect voor beginners. Zo'n groot kleed kost wel heel veel tijd... ik denk dat er al met al zo'n 40 uur werk in zit. Maar het is heerlijk om te doen! :)

   Verwijderen
 2. Hoi Lisette!

  Ik ben ook voornemens een plaid te haken. Ik weet alleen niet zo goed wat voor wol/acryl ik hier het beste voor kan gebruiken.
  De bollen wol van de Wibra van 1 euro gaan allicht te veel pillen? En de bollen scheepjes wol die ik heb zijn al snel 3,5 euro per stuk.
  Wat voor wol/acryl gebruik jij bij het maken van plaids/kussens?
  Groetjes,
  Martine

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk dat je ook een plaid gaat haken! Op zich kun je best goedkope wol gebruiken, maar persoonlijk vind ik de uitstraling van hele goedkope wol vaak wat tegenvallen (minder luxe zeg maar). Ik zoek meestal een middenweg en dan vind ik bijvoorbeeld Pitssburg wel fijn. Het is garen van 50% wol/acryl en de bollen kosten 3,50 per 100 gram. Het pillen kan trouwens ook bij duurdere wol gebeuren (ik gebruik voor kleedjes en kussens zelfs geen pure wol, omdat dit gaat vervilten). Ik hoop dat je hier iets mee kunt...

   Verwijderen
 3. Heel mooi! Erg mooie kleurencombinatie ook! Bedankt voor het delen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi! Erg mooie kleurencombinatie ook! Bedankt voor het delen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooi! Erg mooie kleurencombinatie ook! Bedankt voor het delen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooi! Erg mooie kleurencombinatie ook! Bedankt voor het delen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel mooi! Erg mooie kleurencombinatie ook! Bedankt voor het delen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Schitterend!! ik haak ook graag plaids,hoeveel bollen zitten erin?? oftewel hoeveel gram in totaal?kan het nergens vinden hier?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Oe, dat vind ik heel moeilijk te zeggen, omdat ik telkens een beetje bij kocht en het kleed ligt in ons busje dus ik kan hem nu niet wegen... Ik schat zo'n 1400 gram, dus 28 bollen

   Verwijderen
 9. Dank je en welke naald,ik ben nl bezig n taupe kleed te maken van ong.hetzelfde formaat ik heb gisteren 1000 gr gehaald en ik haak met nld nr 5 (op bol staat 3,5-4) maar 5 is ook goed. Dus ik hoop dat ik genoeg heb? echt ik zou willen dat ik het geduld ervoor had hij is schitterend,maar verder dan een kleur en vasten kom ik niet hahahahah.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik gebruikte 3,5. Dat is best veel werk, maar het resultaat is met dunne katoen wat strakker. En als op de bol 3,5-4 staat zit je met 5 volgens mij helemaal prima :) En in een kleur is ook prachtig; ik ben nu een sprei in een kleur aan het maken en ik ben er al helemaal verliefd op ;)

   Verwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.