Vrolijke kussenhoezen met 'dodelijke' afloop


Na het zien van alle nieuwe vrolijke kussenhoezen in de winkels, had ik zin om zelf weer eens nieuwe kussenhoezen te maken... Nou, dat heb ik geweten... Daar ging zowaar een dag van m'n leven... De eerste (dat is de bovenste) ging prima op veel gehannes met de draadspanning en wat gekreun van mijn naaimachine na (maar dat doet ie altijd). De tweede lag geknipt klaar en alleen de lapjes moesten nog even gestreken worden. Dus strijkbout aan en... begint mijn naaimachine spontaan uit zichzelf te naaien! Ik schrok me rot. Keek eerst nog onder mijn bureau of er niets op de naaivoet gevallen was toen ik rook uit mijn naaimachine zag komen!? Snel de stekker eruit en, aangezien er (nog) niets in de fik stond, ding opgepakt en buiten gezet. Stinken joh! Harstikke stuk! Ik kan wel janken, want deze is van mijn schoonmoeder geweest en een paar jaar terug helemaal gereviseerd.

Na flink vloeken en wat tranen ben ik toch maar dapper doorgegaan... Vroeger deden ze het toch ook zonder. De tweede (de onderste) is dus volledig met de hand gestikt... Ik heb er geen rits ingezet (teveel gedoe met de hand) dus ik heb de hoes om het kussen gemaakt, maar op zo'n manier dat ik de laatste naad los kan halen. Als ik straks een nieuwe naaimachine heb, zet ik er misschien alsnog een rits in. Ach, zie jij het verschil?


15 opmerkingen:

 1. Dat is schrikken ! Heb het zelf eens gehad met een stofzuiger waar ineens de rook uit kwam. En ik stond halverwege de trap met dat ding..
  Je kussens zijn mooi !!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, dat lijkt me echt een drama!! Ik zou ook janken en vloeken hoor (niet charmant, maar who cares!!). Ik zag vorige week dat er bij Lidl naaimachines te koop waren voor €70, gewoon voor de simpele handelingen zeg maar... dus... tip?
  De kussen zijn in ieder geval mooi geworden.
  Groetjes, Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. You go girl, we laten ons toch niet kisten door ontplofte machines!?
  Ik zie idd het verschil niet, ze zijn beide erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nouja, hoe kan dat nou?! Ik had ooit een tv waar heel veel witte rook uit kwam. Die kon ik opgeven. Maar misschien kan je naaimachine nog gemaakt worden? Ik weet namelijk uit ervaring hoe fijn het werkt op de naaimachine van een oma. Mooie kussens!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hè wat jammer van je naaimachine! Maar de kussens mogen er zijn hoor! Prachtige stofjes ook :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nou, dat heb je wel heel erg netjes gedaan! Maar wat zal je geschrokken zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Balen van je naaimachine zeg :( Zeker omdat je na de revisie dacht weer heel wat jaren vooruit te kunnen!
  Thumbs up voor je doorzettingsvermogen om het kussentje met de hand te doen, doe ik je niet na.
  Mooie stofjes heb je uitgekozen.

  groetjes, Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik moet zeggen dat het met de hand stikken heel therapeutisch was :)

   Verwijderen
 8. Ondanks alles zijn het prachtige kussens geworden! (Waar heb je trouwens die prachtige stofjes vandaan?).
  Groetjes, Anne-Marie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die met de cirkels komt volgens mij uit Japan, de rode stof heb ik gekregen en die met de vogels bij www.vanmarieke.nl

   Verwijderen
 9. Prachtige kussens! Nee, ik zie het verschil niet hoor! Echt balen van je naaimachine, zou ik zeker weten ook wel om kunnen janken want een nieuwe kopen tja, dat kost ook weer een paar duiten.

  Pff, echt goed dat je ze hebt afgemaakt, kun je trots op jezelf zijn! Volgens mij had ik ze allang in een hoek gegooid, naja dat weet ik trouwens ook niet want dat zou ook wel weer zielig zijn voor zulke mooie stofjes, prachtig!

  Groetjes,
  Thea.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat zonde van je naaimachine, misschien is hij nog te maken. Je kussens zijn wel mooi geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. als je weer eens ambetant word over je ter ziele gegane machien, kijk je maar naar die kussens : daar wordt je instant happy van volgens mij !

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat is apart, je zal toch wel even raar opgekeken hebben !
  Ik vind je kussens (allebei) prachtig !

  BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.