Meliza de Vries


Ik vond het weer eens tijd voor een nieuwe link love! Meliza de Vries, collega en vriendin, is dichteres en doet regelmatig mee met poetry slams. Ze werd tweede bij de laatste NoorderZlam op Noorderzon. Sinds kort heeft ze - eindelijk! - een eigen website waar ze haar gedichten met ons deelt. Verwacht niet het standaard werk; haar gedichten zetten aan tot denken, zijn niet in een woord te vangen en laten veel ruimte voor eigen interpretatie. Ik hou ervan!

Dit is een van mijn favoriete gedichten:

de kunst van schreeuwen
is vanuit het middenrif
want longen uit de lijven schreeuwen
verkort jouw levensduur

zo kreeg ik een acht op biologie
door in en uit te ademen voor de klas
al heb ik het uitademen nooit begrepen
ik geef niet graag weg wat borstholte vult

ik zwaai mijn rijkdom van zuurstof weg
op lucht gedragen schreeuw ik jouw naam
bij het passeren van een trein
dat voelt goed

zo weet je nooit
dat mijn kunst van schreeuwen
jouw naam was

De illustratie met de lippen is ook van haar hand. Naast zingen en toneel spelen kan ze dat ook :) Meliza maakte eerder een gedicht bij een van mijn illustraties.

1 opmerking:

Mogelijk gemaakt door Blogger.