Tunisch gehaakte kerstballen en haakles

by - donderdag, november 08, 2012


Op KreaDoe zag ik op een hoekje van een stand een grote tak met hele mooie gehaakte kerstballen. Ze vielen echt op, vanwege de bijzondere techniek! Mirte, die deze kerstballen heeft ontworpen, vertelde vol enthousiasme dat het een tunische haaksteek is. Nu ken ik tunisch haken wel, maar tunisch rondhaken is nieuw voor mij. Mirte heeft deze techniek dan ook zelf uitgedokterd en de naalden speciaal laten maken. De naald heeft 2 haakjes, waardoor je rond kunt haken en dat geeft dat speciale kleureffect. Geloof me; de kerstballen zijn in het echt nog veel mooier; ze had prachtige exemplaren in ecru met petrol, zo mooi!

Ik heb het haakpakketje (met haaknaald, patroon en DVD) niet gekocht, maar twijfel nu toch ernstig om dat alsnog te doen.

Neem ook zeker even kijkje op de website van Mirte: www.handwerkles.nl. Ze legt er onder andere brei-en haaktechnieken uit. Ze doet dat stap voor stap met hele duidelijke foto's en ze heeft bij elke techniek een filmpje gemaakt met uitleg in het Nederlands. Perfect als je wil leren haken of breien.

Ook leuk om te lezen

3 comments

 1. die zijn zeker leuk!!!! tunische haaksteek is ook heel mooi voor (baby)jasjes.. is veel cmpacter en dichter dan gewone steken!
  maar van rondhaken met tunische steken had ik ook nog nooit gehoord!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow, dat ziet er echt tof uit! Deze sla ik even op, bedankt voor de tip :)

  Groetjes, Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O bijzonder mooi zeg, ik heb laatst bobbeltje leren haken, het is net als naaien als je recht kunt stikken kun je eigenlijk alles met een beetje oefening en geduld :)

  BeantwoordenVerwijderen