Where is beauty if not in the eyes?

Mooi hoe dingen soms op z'n plek vallen... Deze tekening lag al heel lang te wachten om ingekleurd te worden. Ik was al begonnen met de eerste laag in potlood, maar ik merkte dat ik geen zin had om het af te maken, omdat ik het gevoel had niet het beoogde effect te gaan bereiken met kleurpotlood. Gisteren vond ik op KreaDoe PanPastel; een superzacht pastelkrijt dat je opbrengt met kleine make-up sponsjes (het ziet er zelfs uit als make-up). Het is duur, dus ik kocht een klein doosje met paars, blauw, mosgroen, donkerrood en oker. Tijdens het uitproberen kwam ik deze tekening weer tegen en het was precies wat ik hiervoor nodig had. Het werkt echt fantastisch! De diepte van de kleuren is heel mooi, het smeert lekker uit en mengt heel goed! Ik heb uiteindelijk PanPastel, potlood en normaal pastelkrijt door elkaar gebruikt.

I love how things are sometimes 'meant to be'. I never finished this drawing because I had the feeling colored pencil wouldn't give the desired result. Yesterday I found PanPastel; extra soft pastels which you apply with make-up applicators. It's expensive so I only bought a small box containing purple, blue, green, red and ochre. When trying it I found this drawing again and this material was exactly what it needed... I love this stuff! The depth of the colours is beautiful, it's smooth to apply and colors mix brilliantly. I used PanPastel, colored pencil and regular pastels.

7 opmerkingen:

 1. Ik heb ook panpastel hier liggen. Ben er verliefd op al gebruik ik het nog te weinig... Ik vind je tekening heel mooi geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk! Ben heel benieuwd wat jij er al mee gemaakt hebt...

   Verwijderen
 2. Wat een prachtige tekening! En panpastel, daar heb ik al vaker wat over gehoord. Misschien moet ik daar ook maar eens naar gaan kijken. Bedankt voor de inspiratie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een prachtig resultaat! Panpastel is inderdaad erg duur. ~Ik ben er nog niet toe gekomen om het te kopen, maar na het zien van deze tekening denk ik dat het er toch van gaat komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is prachtig!! ik heb inderdaad al vaker lovende woorden over pan pastel gehoord. Fijn dat het je zo bevalt

  BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.