Zelf maken: Facial scrubbies

Een tijdje terug nam ik afscheid van mijn laatste katoenen wegwerp wattenschijfje, omdat ik zelf (van gerecycled garen!) wattenschijfjes had gehaakt. Leuk om te weten: ik gebruik ze nog steeds met heel veel plezier en ze zijn, ook na vaak wassen (in een wasnetje!), nog steeds in perfecte conditie.

Voor oog make-up zijn die dunne schijfjes perfect, maar voor je hele gezicht wat ruw. Ik was dus heel blij met dit gratis patroon voor deze dikke 'puffy' wattenschijfjes. Ik maakte ze met restjes Aviso, een dik en zacht katoengaren. Ze zijn echt superzacht en geweldig voor gebruik met gezichtsreiniger. In de achtergrond de fijne 9 to 5 facial cleansing lotion van Lush.

A while ago I said goodbye to my last disposable cotton pad, because I crocheted my own facial pads. Good to know: they are still in very good condition, even after frequent washing. Those thin pads are perfect for removing eye make-up but a little hard for my whole face. So I was delighted when I found this free pattern for these bigger 'puffy' facial pads. I used Aviso from Phildar, nice thick and soft cotton yarn. These are perfect for an all over facial wash! In the background the delightful 9 to 5 facial cleansing lotion from Lush.

8 opmerkingen:

 1. cute! love the colours!
  thank you for sharing, xxx Ale

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit is ook een super idee.
  Ik was al van plan om ze zelf te maken. Van biologisch katoen ofzo.
  (Net als uitwasbaar maandverband/inlegkruisjes.)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die eerdere wattenschijfjes heb ik gemaakt van Phildar ecolo, van gerecycled plastic. Dat garen is echt een aanrader, want het is heel zacht. Hoei, uitwasbare inlegkruisjes? Ik geloof dat ik dat wat ver vind gaan, maar respect hoor!

   Verwijderen
 3. Oh, wat tof! Ze zien er ook heel gaaf uit. Ik kan helaas niet haken.... hmm.. print voor de zekerheid wel je patroon (voor het geval ik iemand vind die dit wel voor me kan doen!) :D
  Fijne dag en warme groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind ze leuk en aviso is er wel een heerlijk garen voor. Ik ga er ook maar een paar haken!
  Bedankt voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een superidee! En duurzaam! Ik heb het patroon gelijk gepind!

  Groetjes van Ellebel

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk idee,alleen met die zwarte mascare van mijn dochter die ze er in 3 lagen dik opsmeert denk ik dat het voor hier in huis geen zin heeft,dan zijn het binnen de kortste keren van die 'gore'rondjes ben ik bang!;-)

  groetjes
  Angeline

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zou zeggen: maak ze in het zwart en dan lekker veel, zodat je niet misgrijpt als ze in de was zitten ;)

   Verwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.