Rokje uit 'Allemaal rokjes!'

by - woensdag, maart 06, 2013


Wat word ik blij van het boek 'Allemaal rokjes!' van Mme ZsaZsa. Ik volg haar blog al lang en ben bekend met haar vrolijke manier van schrijven en dit boek is een juweeltje. Ook als je nog nooit een naaimachine van dichtbij hebt gezien, weet ik zeker dat dit boek je kan overtuigen dat jij het ook kunt!

Alle technieken staan stap voor stap (en vriendelijk en geduldig) uitgelegd. De patronen beginnen heel makkelijk en worden steeds moeilijker (tot aan een waar meesterstuk waar alle technieken samenkomen). De foto's zijn ook heel mooi en gewoon ontzettend vrolijk... Het leuke van het boek is dat het je een paar basismodellen geeft, waarop variaties worden gemaakt. Als je eenmaal een patroon hebt overgenomen op patroonpapier, kun je heel makkelijk heel verschillende rokjes met dat ene patroon maken (voor de luie naaister, zoals als ik, altijd fijn!).

Ik koos voor het rokje met rekbare tailleband (want makkelijk, geen rits en ik had vrolijk stippen tricot voorhanden). De vogeltjes stof was eigenlijk voor een bloesje, maar een rokje vond ik achteraf toch leuker. Ik koos biasband voor de afwerking van de zoom. Ik had geen rood en ook geen zin om te wachten (ik maakte het rokje zondag), dus koos ik roze biasband, wat minstens zo leuk staat. Ik ga dit soort rokjes heel veel vaker maken; het is in een paar uurtjes klaar en het draagt ontzettend fijn!

(en sorry voor de kreukels, ik kon niet wachten en had op de eerste lentedag van het jaar geen zin om te strijken...)

Ook leuk om te lezen

8 comments

 1. Mooi geworden! Gave stofjes, staat erg goed bij elkaar :D
  En precies op tijd om de eerste zonnestralen op te vangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie kleurencombinatie ! Daar zal je ongetwijfeld veel deugd aan beleven !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie stof!! Ik weet nooit zo goed hoe dat dan zit met rekbare stof, ben altijd bang dat het gaat lubberen... Maar hij is mooi geworden!
  Groetjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het wordt altijd iets wijder met dragen inderdaad, maar dat los je op door de band in beginsel een beetje strak te maken... Deze valt nu perfect op mijn heupen...

   Verwijderen
 4. mooi rokje geworden, om zo aan te doen! daar zal je vast veel plezier van hebben... ik heb het boek ook, maar nog niks uit gemaakt...maar nu krijg ik er zin in :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Reacties
  1. Dankjewel! En dat van DE Mme ZsaZsa zelf #compliment :)

   Verwijderen