Handmade & Pushwagner in Boijmans

Afgelopen weekend ben ik naar Handmade in Museum Boijmans van Beuningen geweest met als toetje een bijzondere expositie met werk van Pushwagner.

Handmade is een tentoonstelling over het ambacht en handgemaakt... sfeervol, ruim van opzet en met mooie achtergrondverhalen. De voorwerpen zijn uiteenlopend en heel verrassend; van aardewerk gemaakt met behulp van mieren tot een antieke met de hand geborduurde jas.

Maar de echte verrassing wachtte om de hoek; de expositie van de Noorse kunstenaar Pushwagner. Ik had nog nooit van de man gehoord, maar het eerste doek maakte meteen indruk. Het is lang geleden dat ik zo geraakt ben door kunst en ik vraag me zelfs af of iets me ooit zo geraakt heeft als dit. De serie Apocalyse Frieze is gewoonweg briljant in detaillering. Het onderwerp is misselijkmakend confronterend en de eindeloze herhalingen versterken het uitzichtloze gevoel... Vooral Jobkill (foto - welke geen recht doet aan het origineel) is bizar 'mooi'. Als je ervoor staat val je bijna achterover door wat er op je af komt en vervolgens hang je met je neus op een paar centimeter van het doek om alle details te ontdekken. Heel indrukwekkend, ga dit zeker zien! Handmade is nog te zien tot 20 mei en Pushwagner nog tot 26 mei...

4 opmerkingen:

 1. Grappig. Ik was er gisteren :) Ik vond pushwagner ook het hoogtepunt. We hadden er al wat van gezien tijdens de museumnacht, maar toen was het erg druk. Nu konden we alles op het gemak eens bekijken.
  Ik heb zijn zelfportret nog eens uitvoerig bekeken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is ook toevallig! Ja, dat zelfportret is heel bijzonder...

   Verwijderen
 2. Ik ben van plan vrijdag te gaan. Ben benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oh leuk, het is voor ons te ver weg, maar ik had er wel overgelezen!

  BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.