Zelf maken: CadeaudoosjesBen je ook zo gek op cadeautjes geven? Zo’n doosje als deze is perfect voor het geven van geld, een cadeaubon of een sierraad… En met het papier van Reprodepot worden ze extra mooi! Zo maak je deze doosjes zelf.

DOWNLOAD

Benodigdheden: patronen boek Folk . masking tape . kleurenprinter . wit printerpapier 160 gram . schaar . mes . liniaal . rilpen . lijm(roller)

Print een paar dessins uit het boek op dik printerpapier (stel je printer in op hoge kwaliteit voor het beste resultaat). Laat de inkt even drogen. Leg het papier omgekeerd terug in de printer en print de template op de achterzijde (in normale kwaliteit). Knip het doosje uit, waarbij je alleen de buitenste vorm uitknipt. Dus nog niet de ‘ingeknipte’ lijnen. Snij het hartje uit met een mesje. Print een paar dessins uit het boek op dik printerpapier (stel je printer in op hoge kwaliteit voor het beste resultaat). Laat de inkt even drogen. Leg het papier omgekeerd terug in de printer en print de template op de achterzijde (in normale kwaliteit). Knip het doosje uit, waarbij je alleen de buitenste vorm uitknipt. Dus nog niet de ‘ingeknipte’ lijnen. Snij het hartje uit met een mesje.

Ril de vouwlijnen aan de achterkant van het papier met een rilpen langs een liniaal. Hiermee krijg je een mooie strakke vouw. Vouw alle delen even om en vouw ze weer terug.


Ril de vouwlijnen aan de achterkant van het papier met een rilpen langs een liniaal. Hiermee krijg je een mooie strakke vouw. Vouw alle delen even om en vouw ze weer terug.

Versier de voorkant van het doosje naar wens met een ander dessin papier en masking tape.

Knip na het vouwen en versieren de zijkanten in, bijna tot aan de rand. Pas op dat je de delen niet los knipt en dat het papier niet scheurt.

Smeer lijm op alle randjes van de zijkant van het doosje. Leg er een stukje oud papier onder om te voorkomen dat er lijm op plekken komt waar je dat niet wil. Smeer ook een beetje lijm op de kleine flapjes van de onderkant.
Laat het doosje plat liggen en plak zo nauwkeurig mogelijk de zijkanten op elkaar. Plak de laatste zijde dicht en plak een van de grote flappen van de onderkant op de kleine (met lijm ingesmeerde) kleine flapjes.

Lijm de nog open grote flap aan de onderkant en plak deze als laatste vast. Zet het doosje rechtop en stamp de flapjes aan de binnenkant vast met de achterkant van een potlood (liefst met gum).


Et voila, het doosje is klaar! Het flapje kun je dichtplakken met een dotje lijm of met een mooie sticker.

Je kunt natuurlijk oneindig varieren met de versiering. Gebruik het hartje als mal voor een versiering op het doosje. Ook leuk: print het patroon iets kleiner uit voor een kleiner doosje.

Cadeaudoosjes

3 opmerkingen

  1. Wat een leuke doosjes. Dat geeft veel leuker dan een standaard envelop.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuke tutorial, ga hem gelijk proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zo mooi! Die pijltjes zijn mijn favorieten! Ik probeer ze binnenkort eens uit :)

    BeantwoordenVerwijderen