Gehaakte zomer poncho

Het patroon voor deze poncho staat in Simply Crochet 6 (mei, 2013). Ik ben nog nooit zo blij geweest met iets dat ik heb gehaakt.

Wil je de poncho ook haken? Het digitale tijdschrift kun je kopen via de link hierboven. Je leest het tijdschrift op je pc via Zinio. Je kunt het tijdschrift ook kopen voor iphone of android.

Hij draagt heerlijk licht en staat mooi op een spijkerbroek of maxi rok met een simpel topje. Slippertjes eronder en klaar. Ik haakte de poncho met linnen garen en haaknaald 2,5 (geloof ik). Ik heb het patroon wel aangepast, want ik vond de poncho te groot en te lang voor mijn kleine ikje. Ik maakte hem dus minder breed en korter. Omdat ik ander garen en een andere naald gebruikte heb ik ook de breedte van de hals aan moeten passen (dat was nog een redelijke uitdaging; ik heb dat stuk wel 2 overnieuw gedaan voor ik het goed had).

7 opmerkingen:

 1. Jeetje wat onwijs mooi! Ik ga mijn Simply Crochet even opzoeken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi!
  Ben wel benieuwd wat je aangepast hebt en hoe hij jou staat! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. prachtig!!!! hahah ben ook benieuwd hoe die JOU staat!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig!Toevallig heb ik dit nummer ooit kunnen downloaden gratis,zo wel een jaarabonnement willen nemen op dit blad,maar je kan alleen met creditcard betalen en dat is nou net wat hubbie lief niet wil :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ Mevr. Snoeshaan en Ineke: ik zal eens kijken of ik binnenkort een mooie foto kan maken ;)
  @ Angeline: Zo ben ik er ook aan gekomen inderdaad. Ik twijfel nog over een jaarabonnement, want in de editie daarna stond bijna niets dat ik zou willen haken... Misschien koop ik dus gewoon af en toe een los nummer. (dat is wel een groot nadeel inderdaad...)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw, ik ben jaloers! Supermooi geworden!

  BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.