Handgemaakte kettingen // boho

by - dinsdag, juli 23, 2013

Geinspireerd door het werk van Flamingo Toes maakte ik deze twee kettingen.

De geel-blauwe ketting is gemaakt naar de Chunky Beaded Statement Necklace (gratis tutorial - daar staat deze blog trouwens vol mee). Voor beide kettingen gebruikte ik dun gecoat staaldraad, vastgezet met knijpkraaltjes (zie de uitleg 'cording and crimp beads'). Dit draad is sterk (en toch soepel), dus ideaal voor zwaardere kralen en stenen. De lange ketting heeft trouwens een heel mooi bewerkte knijpsluiting met 4 oogjes (die vond ik hier, evenals de koperkleurige details).

Oja, de reden dat ik ineens zo druk ben met sieraden maken is vast herkenbaar voor velen; Ik mag namelijk pas nieuwe kralen kopen als de oude (bijna) op zijn XD

Ook leuk om te lezen

2 comments

  1. De eerste ketting vind ik echt heel heel gaaf! Misschien morgen maar kraaltjes kopen en hem ook maken :D Thanks

    BeantwoordenVerwijderen