Gehaakte colsjaals voor de herfst

Het is altijd jammer als het mooie weer van de zomer voorbij is, maar ik wordt ook altijd weer een beetje blij. Nu is het tijd om, knus binnen, mooie dingen te maken. Bij mij ligt dat in de zomer altijd een beetje stil, omdat ik dan veel buiten of op pad ben. En geef toe; de herfstmode is toch altijd weer prachtig van kleur en materiaal?

Met de paarse col links was ik in de zomer al begonnen. Het dikke katoen is perfect voor de nog niet al te koude dagen. Het is gemaakt met Drops Cotton light (nr. 24). Ik zal dit garen niet snel meer kopen. Het 'haalt' heel erg snel en het haakt niet prettig, omdat je snel met de naald door het garen steekt. De col rechts is alweer wat warmer. Gemaakt van Tosca light (Lang yarns, nr 75). Dit fijne garen geeft heel mooie kleurverlopen. Ik ben van plan hier ook een winterplaid mee te haken.

Dit (gratis) patroon 'Silver Shells halswarmer' van Drops design blijft trouwens fijn om te haken; ik heb nu drie van deze sjaals, alle drie weer heel anders. Ze staan het leukst op een (spijker)jasje. Het patroon is heel makkelijk en haakt snel. Ik heb het patroon wel aangepast, want in het origineel haak je heen en weer in plaats van rond. Mijn versie is makkelijker te haken en is naadloos. Lees hier hoe je mijn versie haakt. Het is zo een fijn werkje voor tussendoor, waarbij je niet zo hoeft na te denken. Ik heb altijd graag dit soort patronen als ik met andere mensen haak...

10 opmerkingen

 1. Mooi geworden. Ik heb ook de cotton light, wat een rot garen!!! Het splijt inderdaad als een . Jammer wat de kleurtjes zijn wel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie sjaals. Vooral de rechter in die mooie herfstkleuren is prachtig. Dank je voor de tip voor het patroon. Ik ga deze sjaal zeker ook eens haken.

  Groetjes, Margart

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die kleuren! Supermooi! Inderdaad is de herfst zo erg nog niet daardoor ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een super leuke sjaaltjes. Jammer dat het zomer weer voorbij is, maar idd is het ook weer heerlijk om lekker op de bank te haken. X

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige sjaals! Je zegt 'makkelijk', toch lijkt het 'moeilijk'. Ik ga het eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. So lovely cowls! I just made the same for my little daughter and I'm going to make the same for me.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Is de laatste toer in stokjes??!?!Staat n.l niet in het drops patroon en je teltekening...


  lieve groetjes
  Angeline

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zie al wat je bedoeld! De eerste toer heb ik inderdaad in stokjes gedaan... Maar dat hoeft natuurlijk niet, je kunt ook meteen met het patroon (de groepjes) beginnen...

   Verwijderen