Inside Crochet Magazine

Ik heb mezelf vandaag getrakteerd op een half jaar abonnement voor Inside Crochet Magazine. Regelmatig zoek ik op Ravelry naar mooie nieuwe patronen en ik viel als een blok voor de blauwe cardigan hieronder. Eigenlijk stond ik bijna op het punt om een abonnement te nemen op Simply Crochet. Ik heb hier een proefabonnement van 2 nummers op gehad en ik maakte deze zomer poncho. Twijfel twijfel... maar ik nam de gok en koos een Inside Crochet Magazine abonnement.

Eigenlijk doen beide tijdschriften niet voor elkaar onder. Ze zijn allebei prachtig vormgegeven en ze hebben boeiende achtergrond artikelen. De ontwerpen zijn hip en fris en mooi gefotografeerd. Bij bijna elk ontwerp krijg je de kriebel om het te willen maken (en ja, allebei hebben ook ontwerpen die je nooit zou maken).
De verschillen? Simply Crochet heeft meer patronen (in mijn edities staan er resp. 27 en 36) en Inside Crochet heeft er in oktober 19. Van die vele patronen in Simply Crochet zijn er wel veel klein, zoals 'een bloemetje' of 'een vierkant'. Bij Simply Crochet bekruipt me soms het gevoel dat ik het meeste ook (gratis) kan vinden op Ravelry. Neemt niet weg dat de patronen die ik dan wel zou maken helemaal fantastisch zijn! Inside Crochet vind ik iets meer gericht op mode en het tijdschrift bevat net wat meer draagbare mode. En omdat ik nu op zoek was naar vestjes en accessoires gaf dat voor mij de doorslag.

Ik koos voor het digitale abonnement. Ik vind het fijn om mijn patronen digitaal bij me te hebben op mijn telefoon of tablet (handig als we op pad zijn met ons busje), maar dat is natuurlijk puur persoonlijk. Het gele vestje staat in de oktober editie en de blauwe cardigan hieronder komt eraan in de november editie. Ik kan niet wachten, want ik heb prachtig grijs garen klaarliggen voor deze cardigan!

I treaded myself today to a subscriptions for Inside Crochet Magazine. I also had a subscription to Simply Crochet this summer. A little review:

Both magazines are equally pretty; both have a pretty layout, gorgeous photography and almost all projects give you that "I want to make this-itch". The differences? Simply Crochet has more patterns (in my editions there were 27 and 36). Inside Crochet has 19 in October. But from the many patterns in Simply Crochet there are a lot of small ones like 'a heart' or 'a block'. However, the patterns I do want to crochet are simply stunning! Inside Crochet is just a little more fashion minded and has a few more wearable pieces. And as I was looking for vests and accessories this made me choose Inside Crochet...

I chose the digital subscription as I like to carry my patterns with me on my phone or tablet (handy when we are travelling with our VW van). The yellow vest above is in the October edition and the blue cardigan below will be in the upcoming november edition. I can't wait as I have some lovely grey yarn waiting for this one...

14 opmerkingen:

 1. Ik vind vooral de gele erg leuk, maar ik moet zeggen dat ik nog zoveel WIP's heb liggen dat ik voorlopig niet toe om aan zoiets.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O zo herkenbaar die vele WIP's! Maar ik kon de verleiding niet weerstaan, want door nu aan te melden had ik zowel het gele (mooi he?) en het blauwe vestje :)

   Verwijderen
 2. Wauw, dat gele vestje, in 1 woord geweldig.
  Heb nog nooit een kledingstuk gehaakt en vraag me af of ik dat zou kunnen.
  Moet je 2 edities nemen voor het patroon van dat gele vestje???

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, stoer is die he? Ik heb vandaag garen besteld (Drops lace, okergroen). Het is wel een 4 (van de 5) sterren patroon, dus je moet wat haakervaring hebben om deze te maken. Je kunt ook alleen deze editie kopen: http://pocketmags.com/viewmagazine.aspx?catid=1034&category=Hobbies+%26+Crafts&subcatid=213&subcategory=Sewing+%26+Knitting&title=Inside+Crochet&titleid=1359&issueid=66092&issuename=October+2013+Issue+46

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan ga ik hem toch maar bestellen denk ik, ik word helemaal blij van dat vestje. Ben wel erg benieuwd of het niet te hoog gegrepen is maar proberen kan altijd nietwaar. Ga dan zelf denk ik echt voor een okergele kleur, zo mooi. Maar okergroen klinkt ook super en Drops zijn wel heel mooi. Dankjewel voor je blogpost.

   Verwijderen
  2. Hi, hi, oeps... en ik bedoel natuurlijk OLIJFgroen ;) Heel graag gedaan! Ben heel benieuwd hoe de jouwe wordt!!

   Verwijderen
  3. Heb wel even moeten rommelen voordat ik hem geladen had op m'n tablet maar het is gelukt!! Pffft het is wel een moeilijk patroon, ga eerst maar een andere proberen. Het eerste vest van het artikel (Changing Seasons), moest wel even door de kleur heen kijken maar ik 1 kleur denk ik dat dat ook wel een erg leuk vest is en dat is "maar" 2 sterren.

   Verwijderen
  4. Ik denk dat hij inderdaad best pittig is. Meestal kom ik er wel uit door gewoon bij het begin te beginnen en stap voor stap te werken. Als ik termen nog niet snap haak ik door tot ik bij die term kom en dan zoek ik het op dat moment op. Meestal blijkt het dan reuze mee te vallen, want de termen staan vaak voor groepjes (shells) van steken of ze zijn via internet te vinden. Slim om met dat vest te beginnen! Die moet zeker gaan lukken en ziet er ook heerlijk uit... Ik denk dat deze ook sneller klaar is dan het gele vest met het fijne garen (is ook weer heel motiverend). Ben benieuwd!

   Verwijderen
 4. heel leuk vestje!!! Ik ben ook helemaal fan van 'Inside Crochet'
  ben benieuwd om jou gehaakt exemplaar te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oohhhh, ik vind die blauwe echt helemaal geweldig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bedankt voor de reviews! Zo jammer dat je de tijdschriften bijna nergens los kunt kopen. En net die ene Ako die het wel deed is weg. Ugh! Ik vind zowel het blauwe als gele vest geweldig. Stond dat gele vest ook in Inside Crochet?
  Groetjes, Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja lastig he? Vandaar dat ik een digitaal abonnement heb genomen en op een tablet leest het heel fijn... En ja, het gele vest staat in Inside Crochet van oktober.

   Verwijderen
 7. Ja die poncho is mooi.Ik heb dat nummer ook digitaal en heb deze week een abonnement op de Engelse Simply Crochet genomen,daar mijn buurman dit wel voor me wilde doen met zijn creditcard...mezelf ook maar eens gekietelt want ik vind het HET haakmagazine en dan altijd die leuke kadootjes erbij,omgerekend komt een nummer dus op 5,75.Nog goedkoper als de Nederlandse versie die nu uit is gekomen en slechts 6x per jaar...de Engelse komt 13 x per jaar uit en ik kijk vol smacht naar nummer 1 uit in mijn brievnebus die rond 12 December moet komen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat slim om het zo te doen! Ik las al ergens op een blog dat de Engelse versie leuker is dan de Nederlandse en 5,75 is inderdaad helemaal niet duur. Bedankt voor de tip!

   Verwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.