Crochet Along 2014

Ik heb het maar liefst twee maanden geprobeerd te negeren... Al die prachtige Crochet Along (cal) kleedjes... Ik verzon allerlei smoesjes; geen zin (ik was even m'n haak 'mojo' kwijt), ik ga toch niet hetzelfde kleed haken als honderden anderen, eerst mijn oude wolletjes opmaken, ik heb alleen maar katoen garen en dat duurt eeuwen, etc. Maar hé! Ik heb zo'n groot kleed al eens gemaakt met katoengaren en naald 3,5 en het is dé oplossing voor die enorme berg met bolletjes katoen die toch echt eens op moeten...

Dus heb ik mijn bak met w(b)olletjes omgekieperd en ben gaan haken. Het ging verrassend snel. In een paar dagen dagen had ik de cal al ingehaald. In het begin was ik nog kieskeurig met de kleuren, maar tijdens het wegen en uitrekenen kwam ik erachter dat toch echt alle bolletjes (bijna 1400 gram) in het kleed moeten om hem 140x140 cm te maken.

Toen was ik niet meer te stoppen. Toen wilde ik ook een sprei voor op bed. Maar dan wel graag in één kleur en met dikker garen, want die sprei wordt ongeveer 220x220 cm! Ik koos voor Stylecraft Special Chunky, kleur Parchment. Ik haak met haaknaald 6 en het gaat rap. Voor de sprei heb ik wel enorm veel nodig; ik schat ruim 36 bollen van 100 gram ("au!", zei mijn portemonnee). Maar wat word ik hier blij van!!

Ik gebruik het volledige Engelse patroon, dus ik zie wel of ik in het tempo van de cal blijf mee-haken of lekker mijn eigen tempo aanhoud... Ik ben wel beniewd; haak jij dit kleed ook (mee)?

15 opmerkingen:

 1. Wat een mooie kleedjes! Het lijkt me wel veel werk om te maken, maar ook wel de moeite waard.. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is het zeker! Veel werk en heel erg de moeite waard :)

   Verwijderen
 2. Honderden anderen? meer dan 11000 intussen al! Voor mij als beginnend haakster hèt ideale project en meteen het begin van een nieuwe verslaving; ben ook nog met een 2de sprei begonnen (ook een CAL, van Red Heart Yarns), een sjaal aan het haken (deze: http://3.bp.blogspot.com/-YBV5WUfDe4k/Uc8H3WFnRyI/AAAAAAAAWEM/jrAdpiB3B34/s1600/skulls+sjaal.jpg ) en theelicht-houdertjes gehaakt :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt??? ZOveel? Wat super stoer! Ik had het project ook al getipt bij een beginnend haakster, want als je de deken klaar hebt, heb je heel wat steken geleerd :)

   Verwijderen
 3. ja hoor.. ik haak de deken ook mee.. ik haak hem met annell rapido met naald 4 en ik maak hem 2.25 x 2.25 voor op mijn eigen bed.
  ik ga gewoon met de cal mee.. dus rustig iedere week een paar randjes. ondertussen maak ik ook andere dingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De mijne is af....en wauw wat wordt hij mooi die voor op je bed in die grovere steken!!!kost misschien wel wat,maar dan heb je ook iets toch?!?!?Bovendien ben je er straks ook nog eens apentrots op als hij daar op je bed ligt te pronken en dat is het allemaal waard.....roken is ook duur zeg ik altijd tegen manlief(niet dat een van ons rookt,ha,ha....maar bij wijze van)


  lieve groetjes en een fijn weekend!
  Angeline

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind de sprei gehaakt met Chunky het mooist :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk dat zoveel mensen met meedoen met de cal! En ik vind zelf de chunky ook het mooist... En net wat Angeline zegt; het is het dubbel en dwars waard! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat FIJN dat je je haakmojo terug hebt. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik zou graag meedoen, ik vind ze zo mooi allemaal. Zéker de ene die je in één kleur aan het maken bent. Het enige probleem is dat ik nog nooit één steek gehaakt heb en het dan wel een erg ambitieus budget zou worden ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien een kussenhoes of klein kleedje? Het is wel een heel leuk project om mee te beginnen, omdat elke week de rijen stap voor stap met foto's worden uitgelegd. Je leert dus meteen haken :)

   Verwijderen
 9. Haha leuk verhaal en heel herkenbaar! Ik kwam toevallig op je blogje terecht, wat een gezellig blogje heb je.
  Ik ben ook met DE deken bezig en ik vind het ook moeilijk om mijn geduld te bewaren maarrr ik heb zoveel andere dingen waar ik mee bezig ben dat het maar goed is dat de deken zo traag gaat, hihi.
  Je hebt er in ieder geval een volger bij. Liefs Chantal van blogje HaakBrei-n

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel :) En daar heb je helemaal gelijk in; zo houden we tijd over voor al dat andere leuks :)

   Verwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.