Gehaakte bolero

by - vrijdag, augustus 01, 2014

Bolero
Ik voelde tijdens het haken van deze bolero al dat de wol nogal kriebelt. Maar O wat is het mooi materiaal, dus eigenwijze ikke heb hem toch helemaal afgemaakt. Nu maar hopen dat ik dit een hele dag kan dragen. Het oorspronkelijke patroon heb ik ietsje aangepast om mooiere boogjes te maken. Hier leg ik uit hoe ik deze bolero heb gehaakt. De bolero is gehaakt van vierkantjes die je tijdens het werken aan elkaar haakt. Het is een vrij makkelijk te volgen patroon, ook prima te volgen voor beginners. Ik heb het oorspronkelijke patroon wel een klein beetje aangepast, want ik wilde graag gelijke boogjes langs de rand.

Het gratis patroon kun je hier downloaden en dit is mijn aanpassing:
Bolero-vierkantjes-aangepast 
 Hulp nodig bij het gebruiken van een Engelstalig patroon? Zie: Haakpatronen vertalen

 I finished this bolero made of tiny squares joined while working. A fun and rather easy pattern to make. I did make a small adjustment on the original pattern because I wanted equal loops along the edges. The free pattern can be found here and here you can download my adjustment. Only one problem though; the wool I used is very itchy, so I must test if I can wear this a whole day... Oh well, I can always make another one. But in the meantime I'm working on this project...

Ook leuk om te lezen

0 comments