Mijn haakpad (update)Manlief noemt mijn iPad een haakPad, omdat ik hem bijna alleen maar gebruik voor haakpatronen, het fotograferen van mijn projecten en het opslaan van inspirerende dingen. Maar daar is zo’n tablet dan ook reuze handig voor! Toen ik een vriendin een paar handige apps liet zien op een tablet/smartphone, bedacht ik me dat misschien meer mensen iets hebben aan deze haak-app tips…

Adobe Reader
Haakpatronen (en naaipatronen) sla ik op in Adobe Reader. Deze app is super handig, want je kunt met digitale potloodjes en post-its aantekeningen maken in je patroon. Zo hou ik bij waar ik gebleven was, welke naald ik gebruik en welke aanpassingen ik maak in een patroon.

Quick Scan
Deze app is mijn absolute super-wapen! Niet alle patronen komen in zo’n handig pdf formaat, dus gebruik ik Quick Scan om van foto’s een pdf document te maken. Voorbeeld: een haakpatroon uit het online magazine ‘Inside Crochet’ kun je niet opslaan als pdf en ik moest elke keer in de (best langzame) Kiosk app het patroon in het tijdschrift opzoeken. Heel onhandig. Dus maakte ik met mijn iPad screenshots van het patroon (bij een iPad doe je dat door tegelijk de home + aan/uit knop in te drukken). Vervolgens maakte ik er met Quick Scan één pdf document van. Deze pdf open ik in Adobe Reader en daar kan ik er weer aantekening in maken. Ik heb de betaalde versie, zodat ik een onbeperkt aantal documenten kan maken. Er is ook een gratis versie waar je al een heel eind mee komt.

Met deze app kun je bij Bol.com gekochte e-books lezen op je tablet. Ik koop bijna nooit creatieve e-books, maar degene die ik heb, lees ik (in kleur!) via deze app.

Ravelry
Ravelry heeft geen app, maar met een snelkoppeling op je startscherm kun je Ravelry zo openen. Mocht je nog nooit van Ravelry gehoord hebben; Ravelry is de grootste databank met haakpatronen en je kunt je eigen projecten uploaden, bijhouden en laten zien.

Haakdagboek
In deze gratis Nederlandse app kun je je haakprojecten bijhouden. Zo kun je terugzien welke haaknaald je hebt gebruikt en je kunt aantekeningen maken en foto's toevoegen. Hoewel ik de app zelf amper gebruik, omdat ik mijn notities meestal in Ravelry maak, vind ik dat de app hier wel een plekje verdient.

Andere handige/leuke apps:

Inkflow – een digitaal notitieboek voor al je brainwaves
Issuu – gratis digitale tijdschriften en inkijkexemplaren van boeken lezen
Pinterest – duh, wat moet een mens zonder?!
Feedly – met deze rss reader lees ik blogs, nieuws en het laatste nieuws van diverse (creatieve) 
websites

Er zijn duizenden apps dus als jij ook een handige app gevonden hebt… Ik hoor het graag!

Deze post publiceerde ik op mijn portfolio website, maar is - met een update - verhuisd naar deze website, omdat ik hier alle informatie over haken en diy bij elkaar wil houden.

Geen opmerkingen